7 stappen voor het maken van je B2B WordPress website

WordPress is het grootste CMS platform wereldwijd. Het platform wordt gebruikt voor een breed assortiment aan content, het is niet voor niets dat meer dan 43% van alle websites WordPress gebruiken als hun go-to CMS platform. Wanneer het gaat om B2B websites, is WordPress ook een zeer goede optie voor jouw bedrijf. Zelfs Microsoft News […]

WordPress is het grootste CMS platform wereldwijd. Het platform wordt gebruikt voor een breed assortiment aan content, het is niet voor niets dat meer dan 43% van alle websites WordPress gebruiken als hun go-to CMS platform.

Wanneer het gaat om B2B websites, is WordPress ook een zeer goede optie voor jouw bedrijf. Zelfs Microsoft News en de website van The White House gebruiken WordPress, dat zegt toch wat over WordPress en hoe groot het is.

Deze stappen zijn geschikt voor bedrijven die nog geen website hebben of juist willen overstappen naar het CMS platform WordPress. Hier is een kort overzicht van de 8 stappen:

Stap 1: Domein en hosting

Stap 2: WordPress installeren

Stap 3: Beveilig je website (SSL / HTTPS)

Stap 4: WordPress instellen

Stap 5: WordPress thema en plugins

Stap 6: Het implementeren van je design

Stap 7: Promoot je nieuwe website!

Stap 1: Domein en hosting

Een toepasselijk domein voor je bedrijf is erg belangrijk. Dit is de link die je deelt op social media, het einde van je e-mailadres wordt (bijvoorbeeld jessica@nos.nl), en een allround referentie wordt wanneer je met mensen praat of mensen jouw bedrijf aanraden. Bij websites zoals Name Cheap kan je een domeinnaam kopen die je vervolgens kan verwijzen naar je hosting.

De hosting van je website is ook belangrijk, dit is waar de gegevens van je website worden opgeslagen op een server. Aangezien Nederland deel is van de Europese Unie is het belangrijk om rekening te houden met een GDPR compliant hosting provider. Het is bijvoorbeeld verplicht om je server te hebben in de EU. Informeer je goed voordat je een hosting provider kiest, want de boetes kunnen hoog oplopen als je hiermee in strijd bent.

Veelgebruikte hosting providers in de EU zijn Hostinger, Site Ground of Cloudways. De kosten die je hierbij kies zijn sterk afhankelijk van het pakket die je kiest. Houdt rekening met kosten van €5 - €100 euro per maand, hoe langere hostingperiode je kiest, hoe goedkoper de hosting zal zijn per pakket.

Stap 2: WordPress installeren

WordPress wordt altijd geïnstalleerd op de hosting. Hosting providers maken het altijd erg makkelijk om dit te doen, zodra je de hosting hebt aangeschaft zie in je account zeer waarschijnlijk een grote knop ‘Installeer WordPress’, zodra WordPress is geïnstalleerd op je hosting kan je inloggen in WordPress. Vanaf hier gaan we verder om je WordPress op de juiste manier in te stellen.

Stap 3: Beveilig je website (SSL / HTTPS)

Bijna elke hosting provider biedt gratis SSL aan. Mocht dit niet in je pakket zitten, en moet je dit erbij gaan betalen, doe dit dan niet! Een SSL Certificaat om je website te beveiligen is gratis. Je kan contact opnemen met de klantenservice van je hosting provider en die voegen dan gratis een SSL certificaat toe, zodat jij jouw website kan beveiligen met het HTTPS protocol.

Er zijn veel hosting providers die SSL certificaten toevoegen om je proberen te upsellen. Mocht het wel inclusief zijn, is het soms niet gratis voor subdomeinen (blog.nos.nl). Ook in gevallen van subdomeinen, ga niet betalen voor een SSL certificaat. Dan zijn er ook website design bureau’s die je hier ook proberen te upsellen, maar trap hier dus niet in.

Stap 4: WordPress instellen

We hebben nu je domeinnaam, hosting en je website beveiligd. Nu is het tijd om WordPress goed in te stellen. We lopen hier de instellingen, thema’s en gebruikers bij langs.

Instellingen > Algemeen

 • Site titel → Geef je website een naam, vaak is dit je bedrijfsnaam en wat je bedrijf doet
 • Slogan → Geef de slogan van je bedrijf, bij ons is dit bijvoorbeeld ‘Jouw go-to Webdesign Agency’.
 • Site taal → Nederlands (of Engels), afhankelijk wat jij fijner vindt.
 • Tijdzone → UTC +1 voor Nederlandse tijdzone
 • Datumnotatie → Voor de juiste datumnotatie gebruiken we in Nederland dag - maand - jaar.
 • Tijdnotatie → Gebruik de 24 uur klok voor Nederlandse tijd.
 • Week begint op: Maandag

Instellingen > Schrijven instellingen

 • Standaard berichttype → standaard staat deze op ‘Uncategorized’, als je gaat naar ‘Berichten’, en dan naar ‘Categoriën’, kun je een categorie toevoegen van je diensten.

Instellingen > Lezen

 • Je homepage toont → Een statische pagina.

Maak onder ‘Pagina’s’ een Homepagina aan en een Blog/Nieuws pagina aan. Deze kun je vervolgens hier selecteren. Op deze manier verwijder je de slug, dat is wat er na je domein komt. Zo is het bijvoorbeeld niet meer https://clickcity.nl/home maar wordt het https://clickcity.nl/

Instellingen > Permalinks

Het wordt sterk aangeraden door WordPress experts om onder ‘Algemene instellingen’ hier ‘Berichtnaam’ te kiezen. Dit is de beste instelling wanneer je hoog wil scoren in zoekmachines zoals Google. Er worden namelijk keywords gehaald uit de URL die aangeven waar de blogpagina over gaat. 

Datums gebruiken in de URL is geen goed idee. Wanneer je de blogpagina update is de datum niet meer accuraat. Mocht je de datum willen wijzigen in de URL, verlies je backlinks naar die pagina. Het wijzigen van een URL nadat de pagina is gepubliceerd en geïndexeerd door Google kan veel schade aanrichten aan je rankings, doe dit dus niet tenzij dit het absoluut niet anders kan.

Weergave > Thema’s

Selecteer hier het WordPress thema die je wilt gebruiken. Om de laadtijd van je website te verminderen is het verstandig om een ‘small size’ thema te gebruiken, veel websites gebruiken Hello Elementor als WordPress thema aangezien dit een light weight thema’s is. 

Gebruikers

Voeg onder het kopje Gebruikers mensen die die toegang nodig hebben tot de backend van je website. Misschien heb je iemand die blogartikelen voor je schrijft en publiceert, deze kan je toevoegen als Schrijver, deze kan wel berichten maken, maar weer niet publiceren. Elke gebruiker die je toegang geeft tot je website kan je een ‘Rol’ geven.

Het is verstandig om elke gebruiker de juiste rol te geven. Je wilt niet dat een SEO content schrijver als Beheerder wordt toegevoegd, dus ga van tevoren goed na wie welke rechten nodig heeft.

 • Beheerder → Rol voor site-eigenaren en geeft volledige controle over de WordPress website. Een beheerder kan andere beheerders verwijderen, rollen aanpassen, berichten toevoegen, bewerken en verwijderen. Ook met plugins en thema’s heeft de Beheerder rol de volledige controle.
 • Redacteur → Een redacteur heeft de controle over de content secties van de website. Hij kan zelf berichten en pagina’s maken, bewerken en publiceren. De redacteur kan ook berichten en pagina’s bewerken die hij zelf niet heeft gepubliceerd. Toegang tot plugins, thema’s en site-instellingen heeft die weer niet.
 • Auteur → Iemand met de rol Auteur kan zelf berichten schrijven, bewerken en publiceren, maar niet berichten van anderen aanpassen. Een Auteur kan alleen zijn of haar eigen berichten aanpassen en verwijderen. Ook de Auteur heeft geen toegang tot site-instellingen, thema’s of plugins.
 • Schrijver → Een Schrijver kan berichten maken, maar niet publiceren. Dit moet de beheerder of redacteur voor ze doen. De rol Schrijver is goed geschikt wanneer het gaat om gastartikelen. Deze rol heeft wel een groot nadeel, zelf bestanden uploaden is niet mogelijk, dus zelf afbeeldingen aan het artikel toevoegen is niet mogelijk.
 • Abonnee → Iemand die Abonnee status heeft is lid van de website. Deze persoon kan bijvoorbeeld reacties achterlaten onder blogpagina’s zonder opnieuw zijn of haar gegevens in te vullen.

Stap 5: WordPress thema en plugins

Onder Weergave > Thema’s kan je zoeken naar het thema die je wilt gebruiken voor je website. Het is altijd verstandig om een small sized thema te gebruiken. Dit verbetert namelijk de laadtijd van je website, geeft je bezoekers een betere website ervaring en kom je hoger in Google te staan.

Er zijn ook een aantal plugins die bijna altijd van pas komen voor je website. Pas altijd wel op voordat je een plugin installeert, je wil namelijk geen onnodige geïnstalleerd hebben, deze kunnen je website erg vertragen en zijn een mogelijk veiligheidsrisico.

Hier zijn enkele aan te raden plugins die voor bijna alle type websites van pas komen.

Stap 6: Het implementeren van je design

Nu is het tijd om je design te implementeren. Omdat het developen van de website minder makkelijk te bewerken is dan design tools zoals Adobe XD of Figma, is het handig om eerst vast te leggen hoe het uiteindelijke design eruit gaat zien. Een website design bureau kan je hierbij helpen om het ontwerp, de UI/UX en de content die op de website komt te maken.

Wanneer dit vast ligt is tijd om het ontwerp te implementeren op je website. Hiervoor kun je een website developer inhuren. Kosten die gebonden gaan bij het developen van de website kunnen sterk variëren. Hoe groter en complexer de website, hoe duurder de opdracht uiteindelijk is.

Stap 7: Promoot je nieuwe website!

Zodra de website live is, is het tijd om je nieuwe website hard te gaan promoten! Laat volgers op social media weten dat je een nieuwe website hebt, en begin met het schrijven van blogs om organisch op Google gevonden te worden.

Het creëren van een B2B wordpress website kan best overwelmend zijn, en dat snappen we heel goed. Wij bij ClickCity helpen je graag bij deze taak, zo kan jij verzekerd zijn dat alles soepel gaat lopen, dat je website geoptimaliseerd is en dat jouw bedrijf maximaal profijt gaat krijgen van je nieuwe website. Geef ons een belletje en dan helpen we je graag verder!

Ontdek Hoe Wij Jouw Bedrijf Kunnen Helpen

We helpen je graag met je nieuwe website en een strategie te vormen die bij jouw bedrijf efficiënter maakt en laat groeien. Vul gewoon even het formulier hieronder in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

  bellene-mailen
  privacyverklaring*
  Lees Meer Informatie Over Onze Services Hier!
  Koendert Kellner
  6 min
  Deel Deze Blog
  Professioneel Webdesign & Development.
  Your Business Matters, Let's Build It Together.
  ©2022 | ClickCity Digital Marketing Agency B.V.