De 6 beste wordpress plugins die elke website moet hebben in 2022

“Wat zijn de beste WordPress plugins voor mijn website?” is een vraag die we vaak krijgen. Het is verstandig om niet te veel plugins geïnstalleerd te hebben op je website, want dit kan problemen veroorzaken. Aan de andere kant zijn er ook plugins die je juist wél moet gebruiken voor betere snelheid, layout, en om […]

“Wat zijn de beste WordPress plugins voor mijn website?” is een vraag die we vaak krijgen. Het is verstandig om niet te veel plugins geïnstalleerd te hebben op je website, want dit kan problemen veroorzaken. Aan de andere kant zijn er ook plugins die je juist wél moet gebruiken voor betere snelheid, layout, en om meer leads te generen. 

Als professioneel website design bureau helpen wij bedrijven hier de juiste keuzes in te maken zodat onze klanten de beste resultaten krijgen met hun website. Mocht jij ook interesse hebben in onze service, vul dan hieronder het invulformulier in of bel ons vandaag nog!

1. RankMath (SEO)

RankMath heeft meer dan 1 miljoen actieve installaties en is de snelstgroeiende SEO plugin van WordPress.

Om je website beter vindbaar te maken in zoekmachines is RankMath de beste keuze voor jouw website. Het heeft een gemakkelijk interface, laat per pagina duidelijk zien wat er te optimaliseren valt en zorgt ervoor dat al jouw pagina’s perfect zijn ingesteld voor Google.

Met RankMath kun je onder andere:

 • XML Sitemaps maken
 • Blog artikelen en pagina’s SEO vriendelijk maken
 • Content AI toepassen om je pagina’s te optimaliseren
 • Content optimaliseren voor meer verkeer vanuit social media.

RankMath biedt een duidelijke interface waar je snel bekend mee kunt raken. Ook is het super makkelijk om je Google Search Console en Google Analytics ermee te koppelen, zodat je in je Dashboard kan zien hoe je website er voor staat.

2. W3 Total Cache

Door je website sneller te maken geef je gebruikers een fijne website-ervaring. Bovendien test Google wat de snelheid is van een pagina, wanneer je pagina snel laadt, beloond Google je om hoger in de zoekresultaten te komen.

W3 Total Cache is een plugin die je helpt je pagina snelheid en performance te verbeteren. Je hoeft totaal geen kennis te hebben van coderen en caching, en je kan gebruik maken van deze geweldige Caching plugin.

Wel zijn er redelijk veel opties die komen kijken bij deze plugin, zet niet zomaar een optie ‘JavaScript verkleinen’ aan, want dit kan problemen veroorzaken met je website. Online kan je veel tutorials vinden hoe je W3 Total Cache het beste kan instellen, zodat jij de fantastische plugin zonder zorgen kan gebruiken.

3. Contact Form 7

Contact Form 7 heeft meer dan 5 miljoen actieve installaties. De contactformulieren die je met CF7 kan maken kun je volledig aanpassen aan je wensen. Daarnaast geeft de plugin de mogelijkheid om CAPTCHA en Akismet-spamfilters toe te voegen aan de contactformulieren, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken om vervelende spamberichten.

4. Ewww Image Optimizer

Een trage website heeft grote gevolgen voor het succes van je website. Het geeft klanten een vervelende website-ervaring, wat tot gevolg heeft dat ze sneller van je website wegklikken en een bedrijf zoeken die wel een fijne UX (User Experience) biedt.

Afbeeldingen zijn vaak dé boosdoener van trage websites. Op een pagina is het vaak het grootste bestand. Ewww Image Optimizer helpt je om je afbeeldingen te optimaliseren en te comprimeren.

Zodra je een afbeelding upload naar je site, optimaliseert Ewww Image Optimizer deze automatisch, zo krijgen je website bezoekers een betere website-ervaring en wordt je website een stuk sneller.

5.Updraft Plus

Er kan altijd wat fout gaan met een website. Wanneer je een plugin update kan het zijn dat je website crasht en niet meer toegankelijk is. Omdat je wilt dat je website zo snel mogelijk weer online komt is het belangrijk om een backup te hebben. Regelmatig een backup te maken is daarom essentieel om je website snel weer te kunnen herstellen.

Updraft Plus is een populaire WordPress plugin die automatisch backups maakt van je website. Zodra de backup klaar is, slaat die deze automatisch op in Dropbox of Google Drive, helemaal gratis! Er bestaat ook een betaalde optie bij Updraft Plus, maar voor de meeste gebruikers is de gratis versie voldoende.

6. iThemes Security

WordPress is het populairste CMS wereldwijd, dit heeft als gevolg dat het een doelwit is voor veel hackers. Met iThemes Security bescherm je je website tegen malware en hacks.

iThemes Security biedt de mogelijkheid om automatisch IP-adressen te blokkeren wanneer deze vaak achter elkaar probeert in te loggen. Ook je login-pagina (/wp-admin) kan je veranderen zodat deze moeilijker te vinden is voor hackers.

In het dashboard van de plugin vind je ook ook malware-scan optie en kun je zien of je website helemaal veilig is.

En nu?

We zijn nu 6 standaard plugins bij langs gelopen die je website gaan helpen jouw bedrijf te laten groeien en je website te beveiligen. Ons team van professionals helpt jou graag de juiste plugins te vinden en jouw website te optimaliseren voor jouw website bezoekers. Bel ons vandaag en dan kijken we samen waar de kansen liggen voor jouw bedrijf!

Ontdek Hoe Wij Jouw Bedrijf Kunnen Helpen

We helpen je graag met je nieuwe website en een strategie te vormen die bij jouw bedrijf efficiënter maakt en laat groeien. Vul gewoon even het formulier hieronder in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

  bellene-mailen
  privacyverklaring*
  Lees Meer Informatie Over Onze Services Hier!
  Koendert Kellner
  3 min
  Deel Deze Blog
  Professioneel Webdesign & Development.
  Your Business Matters, Let's Build It Together.
  ©2022 | ClickCity Digital Marketing Agency B.V.