Is Een One Page Website Goed Voor SEO?

One page websites zijn populair, maar zijn ze wel goed voor SEO? Veel mensen overwegen om de route te gaan van de one pager, past dit bij hun bedrijf, doelgroep en vragen zich af of ze überhaupt goed kunnen ranken in Google. Allemaal terechte vragen, en daar gaan we in dit artikel antwoord op geven. […]

One page websites zijn populair, maar zijn ze wel goed voor SEO? Veel mensen overwegen om de route te gaan van de one pager, past dit bij hun bedrijf, doelgroep en vragen zich af of ze überhaupt goed kunnen ranken in Google. Allemaal terechte vragen, en daar gaan we in dit artikel antwoord op geven.

Wat is een one page website?

Een one page website is een website die alle informatie op 1 pagina heeft; namelijk de homepagina. De homepagina bestaat uit verschillende secties; over ons, services, blog posts, en contact staan allemaal onder elkaar op deze ene pagina.

De meeste websites hebben de standaard ‘5 pager’, namelijk aparte pagina’s voor de homepagina, over ons, services, blogartikelen en de contactpagina.

Waarom overwegen bedrijven een page website?

Een one page website kan een goede oplossing zijn voor bedrijven die een kleiner budget hebben, maar die toch een website willen hebben zodat hun potentiële klanten meer kunnen lezen over hun bedrijf.

Een professionele ‘gewone’ website kan al snel duizenden tot tienduizenden euro’s kosten. De kosten om een website te laten maken zijn verbonden aan de tijdsduur en de complexiteit van het project. Hoe langer het duurt om de website te realiseren, en hoe complexer de website is, hoe duurder het is.

Het maken van een one page website kost minder tijd, en is vaak ook minder complex dan een ‘standaard’ website. Hierdoor is een one pager vaak goedkoper, en een mooie oplossing voor veel bedrijven.

Bij welke bedrijven past een one pager?

In principe past een one page website bij elk type bedrijf. Uiteindelijk kan je dezelfde informatie geven als op een website die wel 5-50 pagina’s heeft. De paginalengte wordt gewoon een stuk langer.

Als jij veel verkeer wilt verkrijgen door organische zoekresultaten, moet je je afvragen of een one page website wel wel de beste keuze is. Google indexeert namelijk pagina’s van een website, wanneer er maar 1 pagina te indexeren is, alleen de homepagina, duurt het langer voordat Google weet waar jouw website over gaat, en wordt het ranken van jouw services ook erg lastig.

Mocht jij op de #1 plek staan in Google Maps, door jouw Google My Business, kan het wel weer een goede oplossing zijn. Een one page website past daarom beter bij lokale bedrijven die hoog scoren door hun Google My Business positie.

One Pager goed voor SEO?

Het antwoord op de vraag of een one page website goed is voor SEO, is nee. Althans, in de meeste gevallen niet. Voor lokale bedrijven kan het wel een goede betaalbare oplossing zijn. Vooral wanneer ze al hoog staan in hun Google Maps positie, wil je tóch een website hebben waar mensen meer over jouw bedrijf kunnen lezen.

Een one page website ranken in Google op nationaal of internationaal niveau is (bijna) onmogelijk. Naast je one pager kan je wel zorgen dat je blogpagina’s geoptimaliseerd zijn voor SEO, zodat je daar wel hoog mee kan ranken.

Het maximale uit jouw one pager halen

Heb je al een one page website? Of overweeg je het? Dan is het verstandig een aantal best practices te gebruiken voor maximaal resultaat, denk aan;

Local SEO

Optimaliseer jouw zoekwoorden voor lokale mensen. Ook actief zijn op Google My Business, en een professionele pagina daar hebben die je goed onderhoudt, helpt je met local SEO. Zorg er voor dat je veel (positieve reviews) ontvangt, je actief foto’s plaats en dat je het juiste servicegebied hebt geselecteerd. 

Focus op betrokkenheid duur

Wanneer je hoger wilt scoren in Google Maps, is het essentieel om je bezoekers vast te houden op je website. Wanneer Google ziet dat iemand intypt; hoveniersbedrijf Amsterdam, en ze gaan naar Google Maps, wanneer bezoekers gemiddeld 40 seconden blijven op de ene website voordat ze wegklikken, en 1.50 minuut op de andere website, zal Google de website hoger laten ranken waar een bezoeker langer op blijft.

Ongeacht welk bedrijf meer reviews heeft, betrokkenheid is een van de belangrijkste factoren dat aan Google laat zien dat deze website relevant is voor een bepaald zoekwoord. Hoe langer mensen op die pagina blijven, des te beter je door Google wordt beloond door een betere positie.

Professionele uitstraling

Een goede eerste indruk wordt altijd goed onthouden, en is daarom erg belangrijk. Zorg ervoor dat je website goed werkt en er goed uitziet op elk apparaat; desktop, laptop, tablet en mobiel.

Ook is het belangrijk dat elke knop juist werkt, zodat jouw bezoekers makkelijk kunnen navigeren op de website.

Laadsnelheid

Gemiddeld daalt het conversiepercentage met 4.42% per seconde tussen de 0 en 5 seconden van de laadtijd van een pagina, dat is veel, héél veel. Dit wil je dus absoluut in orde hebben. Gemiddeld duurt het laden van een pagina op een smartphone 15.3 seconden.

Je copywriting, layout en product/service kunnen nog zo goed zijn, maar wanneer de laadsnelheid te traag is voor een bezoeker, zullen ze je website verlaten.

Social media promotie

Go hard on social media. Post regelmatig om organisch gevonden te worden met social media en de band te houden met je klanten. Verwijs naar je website door winacties, give-aways, een aanbiedingen. Wanneer Google ziet dat veel verkeer van social media komt, laat je zien dat je een autoriteit bent in vergelijking met websites die dit niet hebben, waardoor je ook weer hoger in Google komt te staan.

Huur een professioneel webdesign bureau in

Het creëren van een one page website is een echte kust. Wij helpen je graag de bovengenoemde best practices te implementeren zodat jij op een betaalbare manier het maximale uit jouw website kan halen. Bij ClickCity helpen wij zowel nationale als internationale bedrijven met hun websites, van kleine one pagers, tot complexe websites, neem nu contact met ons op en ontdek de ware kracht van professioneel webdesign.

Ontdek Hoe Wij Jouw Bedrijf Kunnen Helpen

We helpen je graag met je nieuwe website en een strategie te vormen die bij jouw bedrijf efficiënter maakt en laat groeien. Vul gewoon even het formulier hieronder in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

  bellene-mailen
  privacyverklaring*
  Lees Meer Informatie Over Onze Services Hier!
  Koendert Kellner
  4 min
  Deel Deze Blog
  Professioneel Webdesign & Development.
  Your Business Matters, Let's Build It Together.
  ©2022 | ClickCity Digital Marketing Agency B.V.