Is WordPress Een Goede CMS Voor Een One Page Website?

WordPress is een razend populaire CMS (Content Management System). Met meer dan 39% van alle websites die WordPress als CMS gebruiken, is het bijna de standaard. Maar past het ook goed bij een one page website? Dat gaan we vandaag ontdekken. Wat is WordPress? Voordat we antwoord geven op de vraag of WordPress goed past […]

WordPress is een razend populaire CMS (Content Management System). Met meer dan 39% van alle websites die WordPress als CMS gebruiken, is het bijna de standaard. Maar past het ook goed bij een one page website? Dat gaan we vandaag ontdekken.

Wat is WordPress?

Voordat we antwoord geven op de vraag of WordPress goed past bij een one page website, is het belangrijk om te snappen wat het precies is. WordPress is een gratis en opensource CMS systeem, dat je toestaat je eigen website te ontwikkelen en makkelijk je content laat beheren. Met meer dan 50.000 plugins is bijna alles mogelijk met WordPress.

WordPress is zo geliefd, omdat het makkelijk integreert met bijna alle software en systemen, voor zowel lead generation als ecommerce (Woocommerce). Ook is het mogelijk je eigen website volledig te ontwerpen zoals jij dat wilt en je kunt zelf bepalen welke integraties je gebruikt. Bij CMS systemen zoals Webflow is dit niet mogelijk.

Voordelen van WordPress

 • Makkelijk Beheren Content - Wil je bloggen? Dan is WordPress een goede fit!
 • Het is gratis! - Voor het CMS WordPress betaal je niks, ook zijn bijna alle plugins gratis. De enige prijzen die komen kijken bij een zelfgemaakte WordPress website zijn; het hosten van de website, domeinnaam, en SSL certificaat. Per jaar hoeft dit niet meer dan 30 euro te kosten bij goedkope hosting sites.
 • Veel WordPress thema’s - Voeg je favoriete thema’s toe zodat je website direct een mooie layout heeft, daarnaast kan je ook thema’s kopen van websites zoals Envato Themes.
 • Plugins voor bijna alles - Van websitebouwers, tot contactformulier, tot integraties met CRM systemen, tot API koppelingen, in de WordPress marketplace heb je bijna alles wat je als bedrijf nodig hebt. Tenzij je complexe software gebruikt, moeten deze plugins voldoende zijn voor je website.
 • Mobielvriendelijk - Wanneer je website bouwers gebruikt of een goed thema koopt, is je website gemakkelijk omgebouwd naar een mobielvriendelijke website. Meer dan 55% van website bezoekers zijn mobiele gebruikers in 2022. Het is dus belangrijk om deze potentiële klanten niet te verliezen door een niet mobielvriendelijke website.

Nadelen van WordPress

 • Beveiliging is niet optimaal - WordPress staat niet als beste bekend door hun beveiliging. Voor het beveiligen van je website heb je software nodig die je hiermee helpt. Al helemaal als je met kostbare persoonsgegevens omgaat, is het verstandig om een professional hiervoor in te schakelen.

Zo kunnen de plugins of thema’s die je installeert ook zwakke schakels zijn voor je website.

 • Site crash mogelijkheden - Doordat je met verschillende plugins werkt, kan het zijn dat je website crasht omdat bepaalde plugins conflicten met elkaar hebben. Dit komt bijvoorbeeld door een update.
 • Veel updates - WordPress wordt vaak geupdate, dit kan vervelend zijn wanneer de nieuwste versie nog niet werkt met je plugins, ook hiermee bestaat de mogelijkheid dat je website crasht. Het is dus erg belangrijk om een back-up van je website te maken.

Is WordPress een goede keuze voor je One Page Website?

WordPress kan een ideale oplossing zijn voor een one pager. Vooral omdat het een hele simpele interface heeft en je veel plugin mogelijkheden hebt.

Wij bij ClickCity Webdesign & Development helpen je graag je nieuwe website te realiseren. We hebben ook een artikel geschreven over wat voor kosten er precies komen kijken bij een one page website. Voor vragen en advies kun je ons altijd een e-mail sturen of ons bellen op 085 0041 951.

Ontdek Hoe Wij Jouw Bedrijf Kunnen Helpen

We helpen je graag met je nieuwe website en een strategie te vormen die bij jouw bedrijf efficiënter maakt en laat groeien. Vul gewoon even het formulier hieronder in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

  bellene-mailen
  privacyverklaring*
  Lees Meer Informatie Over Onze Services Hier!
  Koendert Kellner
  3 min
  Deel Deze Blog
  Professioneel Webdesign & Development.
  Your Business Matters, Let's Build It Together.
  ©2022 | ClickCity Digital Marketing Agency B.V.