Waarom is een Goede Website Belangrijk in 2022?

Waarom is een goede website belangrijk? Een website is in de meeste gevallen de eerste ontmoeting van mensen met een bedrijf. Zoals iedereen weet, wordt een eerste ontmoeting onthouden. Als deze niet goed is, verlaten mensen je website en kiezen ze wel voor je competitie. In 2022 is een goede website belangrijker dan ooit. De […]

Waarom is een goede website belangrijk? Een website is in de meeste gevallen de eerste ontmoeting van mensen met een bedrijf. Zoals iedereen weet, wordt een eerste ontmoeting onthouden. Als deze niet goed is, verlaten mensen je website en kiezen ze wel voor je competitie.

In 2022 is een goede website belangrijker dan ooit. De drempel is in de afgelopen jaren flink toegenomen. Het is eigenlijk heel simpel: Als de competitie wel een goede website heeft, en jij niet, verlies je hierdoor veel klanten. Maar wat heb je nou aan zo’n website? Wat levert het je op?

Scoor hoger in zoekresultaten in Google

Mensen die op Google iets zoeken hebben een vraag, bijvoorbeeld over een service die jij levert. Door antwoord te geven op die vraag, kom jij hoger te staan in Google, waardoor meer mensen jouw website ontdekken. Door relevante informatie te delen over je services en producten, en deze te optimaliseren voor specifieke zoekwoorden, wordt jij makkelijker gevonden, vindt de juiste doelgroep jou en krijg jij meer klanten.

Meer klanten

Een goede website zorgt ervoor dat website bezoekers betalende klanten worden. Een goed website design bureau helpt je website de juiste structuur te geven en bezwaren weg te halen. Daarnaast is ook vertrouwen erg belangrijk, een goede website laat eerlijke reviews zien en geef garanties zodat een potentiële klant zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Het creëren van vertrouwen is erg belangrijk bij een website. Niemand gaat contact opnemen met een bedrijf die ze niet vertrouwen. Als je daarnaast alle bezwaren weghaalt waarom iemand niet contact met je zou opnemen, ga je de kracht zien van goede websites.

Gebruiksvriendelijk is belangrijk

SEO (zoekmachine optimalisatie) is belangrijk, vertrouwen creëren is belangrijk, maar de ervaring die iemand heeft op je website is nóg belangrijk. Laadtijd is bijvoorbeeld een hele belangrijke factor van het succes, mensen klikken nog liever weg van een website dan dat ze lang wachten. Op HubSpot kun je een aantal interessante statistieken lezen over de laadtijd van een website en de effecten ervan.

Naast laadtijd is het ook frustrerend voor bezoekers als ze niet kunnen vinden wat ze zoeken. Wat kan helpen is een FAQ (Veelgestelde vragen) sectie op bepaalde pagina’s, of één specifieke pagina die al deze vragen beantwoord.

Kijk altijd goed na of je website ook goed wordt weergegeven op verschillende apparaten. Denk hierbij op tablet of smartphone. In 2022 zijn meer dan 50% van online searches gedaan op de mobiel, er wordt gespeculeerd dat deze hoeveelheid de komende tijd alleen maar zal toenemen.

Jouw online succes behalen met je eigen website

Er komt dus veel kijken bij een goede website. Wij bij ClickCity helpen je graag de juiste keuzes te maken bij het maken van een nieuwe website. Bel ons vandaag en dan gaan we samen kijken wat de vervolgstappen zijn!

Ontdek Hoe Wij Jouw Bedrijf Kunnen Helpen

We helpen je graag met je nieuwe website en een strategie te vormen die bij jouw bedrijf efficiënter maakt en laat groeien. Vul gewoon even het formulier hieronder in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

  bellene-mailen
  privacyverklaring*
  Lees Meer Informatie Over Onze Services Hier!
  Koendert Kellner
  2 min
  Deel Deze Blog
  Professioneel Webdesign & Development.
  Your Business Matters, Let's Build It Together.
  ©2022 | ClickCity Digital Marketing Agency B.V.