Wat is het Verschil Tussen UI en UX?

Wat is nou het verschil tussen UI en UX? Mocht je al een keer een website hebben laten maken, dan heb je vast de termen UI en UX eerder gehoord. UI en UX spelen een belangrijke rol in 2022, sinds de lad wereldwijd steeds hoger wordt gelegd. Laten we het eens hebben over het verschil […]

Wat is nou het verschil tussen UI en UX? Mocht je al een keer een website hebben laten maken, dan heb je vast de termen UI en UX eerder gehoord. UI en UX spelen een belangrijke rol in 2022, sinds de lad wereldwijd steeds hoger wordt gelegd.

Laten we het eens hebben over het verschil tussen deze twee!

Wat is UI Design?

UI staat voor User Interface, bij UI gaat het om de gebruikersomgeving. Vaak wordt bij UI alleen gedacht aan ‘hoe mooi een website is’, maar het gaat veel verder dan alleen een mooie website. UI gaat ook over applicaties, het goed functioneren van elementen en het creëren van het ‘wow-effect’.

User Interface Design moet altijd een vriendelijke gebruikerservaring opleveren. Een goede UI zorgt er voor dat de eerste indruk direct goed is. UI designers kunnen je helpen de juiste keuzes te maken voor jouw specifieke klanten.

Wat is UX Design

UX staat voor User Experience, en betekent letterlijk gebruikers ervaring. Een goed UX design helpt een bezoeker zo snel mogelijk zijn of haar wensen te vervullen. Hoe sneller iemand de actie kan voltooien die een persoon wil verrichten, hoe beter de User Experience. 

Voorbeeld: Contactformulieren wil je zo min mogelijk gegevens vragen van een bezoeker. Wanneer 15 vragen moeten worden ingevuld, in plaats van een simpele naam + e-mail + telefoonnummer, geeft dit een slechte gebruikerservaring en zal je slechtere resultaten behalen. 

Bij UX draait het dus allemaal om gebruiksvriendelijkheid, maak het makkelijk voor gebruikers om de gewenste actie te vinden en te vervullen. Hoe fijnere ervaring jij mensen geeft op je website, hoe meer mensen jouw bedrijf zullen waarderen en klant zullen worden. 

Wat is belangrijker? UI of UX?

De waarheid is: de meningen verschillen. Het mag uiteraard niet zo zijn dat de layout heel mooi is, maar dat gebruikers een hele slechte ervaring hebben op je website. De kwaliteit van UI en UX moeten beide fantastisch zijn.

Wij bij ClickCity helpen je graag om de juiste keuzes te maken bij het UI en UX ontwerp. Geef ons vandaag een belletje, en dan kijken we samen of we iets voor je kunnen betekenen!

Ontdek Hoe Wij Jouw Bedrijf Kunnen Helpen

We helpen je graag met je nieuwe website en een strategie te vormen die bij jouw bedrijf efficiënter maakt en laat groeien. Vul gewoon even het formulier hieronder in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

  bellene-mailen
  privacyverklaring*
  Lees Meer Informatie Over Onze Services Hier!
  Koendert Kellner
  2 min
  Deel Deze Blog
  Professioneel Webdesign & Development.
  Your Business Matters, Let's Build It Together.
  ©2022 | ClickCity Digital Marketing Agency B.V.