Wat kost een website in Nederland?

De kosten die komen kijken bij een website zijn afhankelijk van verschillende factoren. Hoe veel pagina’s is de website? Heb je een dienstverlenende website of een e-commerce website? Afhankelijk van de complexiteit van de website die je wilt hebben, zal een webdesign bureau je helpen hier de juiste keuzes in te maken. Hoe duur is […]

De kosten die komen kijken bij een website zijn afhankelijk van verschillende factoren. Hoe veel pagina’s is de website? Heb je een dienstverlenende website of een e-commerce website? Afhankelijk van de complexiteit van de website die je wilt hebben, zal een webdesign bureau je helpen hier de juiste keuzes in te maken.

Hoe duur is een website design?

Webdesign kosten hangen af van de verschillende elementen van het ontwerp en het webdesign proces. Vraag welk webdesign bureau maar ook, en je zult verschillende getallen horen. Vraag “hoe veel kost nou zo’n website voor mijn bedrijf?”. En waarschijnlijk hoor je verschillende antwoorden van elk bedrijf. Waarom?

Omdat de kosten die komen kijken bij website design afhankelijk zijn van designstijl, locatie, aantal pagina’s, type software en andere add-ons die de website succesvol maken. Een simpele one-page website kan worden gemaakt voor onder de €1.000,-, terwijl een grote zakelijk website al snel boven de €20.000,- komt. Dus hoe duur is het om een website te laten ontwerpen? De meeste webdesignbureaus zullen ergens in de mid-range zitten voor een acceptabele prijs voor wat acceptabel is voor een bedrijf.

Kwaliteit vs kwantiteit

Webdesign tarieven hangen sterk af van zowel de kwaliteit als de kwaliteit van de uiteindelijke website. Een grote website zal bijna zeker altijd meer kosten dan een kleine website voor een lokaal bedrijfje. De tijd dat het kost om 1 pagina te maken, zijn vaak de kosten die verbonden worden aan het project. Daardoor is een 10 pagina website vaak twee keer zo duur als een simpele 5 pagina website

De kwaliteit van een website ontwerp is ook een blijvende factor van de kosten. De duurste websites hebben een uitgebreide maat van kwaliteit. Ze kunnen dingen zoals 3D ontwerpen, geanimeerde effecten en complexe code of andere add-ons die een gemiddelde webdesigner niet gewoon kan creëren. Mocht je op zoek gaan naar een ultra-betaalbare webdesign optie, zijn daar ook mogelijkheden voor. Je kan een template kopen voor €50 - €150 of een een aangepast simpel ontwerp door een designer van €800 - €2000.

Andere webdesign kosten factoren

Naast de kwaliteit en kwantiteit van het design, komen er mogelijk nog kosten bij voor je project. Een €5.000 website zal je bijna zeker een website opleveren met aangepaste ontworpen pagina’s, bewerkte foto’s, professioneel uitziend design en betaalbare website hosting kosten.

Op dezelfde manier kan een zakelijke website van €50.000 worden gemaakt door complex design, 3D effecten, website calculators en werken met API’s. Dit zijn een aantal typische dingen die de kosten van een website ontwerp kunnen verhogen. De kosten per project kunnen dus erg verschillen door verschillende variabelen.

Een goede website design meeting zal je helpen bij het schetsen van een plan van de details van jouw nieuwe website, de goals en de maat van het project zodat het hele ontwerpteam vanaf het begin weet wat de verwachtingen zijn.

Je kunt de volgende potentiële kosten verwachten bij een website design project:

Website Designer - >€150 per uur

Content Schrijver - >€80 per uur

Website Developer - >€110 per uur

3D Designer - >€95 per uur

Foto editor - >€85 per uur

Diverse kosten - kunnen kosten zijn van heel weinig tot 1000en extra.

Wil je meer weten over hoe duur een nieuwe website kan zijn en om er zeker van te weten dat het binnen je budget blijft? Geef ClickCity Webdesign Agency vandaag een telefoontje, dan helpen we je de rest uit te zoeken!

Ontdek Hoe Wij Jouw Bedrijf Kunnen Helpen

We helpen je graag met je nieuwe website en een strategie te vormen die bij jouw bedrijf efficiënter maakt en laat groeien. Vul gewoon even het formulier hieronder in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

  bellene-mailen
  privacyverklaring*
  Lees Meer Informatie Over Onze Services Hier!
  Koendert Kellner
  3 min
  Deel Deze Blog
  Professioneel Webdesign & Development.
  Your Business Matters, Let's Build It Together.
  ©2022 | ClickCity Digital Marketing Agency B.V.